Monoclonal Antibodies

Q1: TC cells are important in controlling

A virus infections

B allergy

C autoimmunity

D all of these

ANS:D - all of these

The correct answer is A i.e Virus infection.

Q2: The Ig locus is about

A 2/3rd of all hybridomas

B l/3rd of all hybridomas

C l/2nd of all hybridomas

D 1/4th of all hybridomas

ANS:A - 2/3rd of all hybridomas

No answer description is available.

Q3: Which type of cell actually secrets antibodies?

A plasma cells

B T cells

C macrophages

D dendritic cells

ANS:A - plasma cells

No answer description is available.

Q4: The EBV-hybridoma technique

A immortalizes the donor Bcells

B facilitates the proliferation of antigen specific B cells

C gives much higher hybridization frequencies

D all of the above

ANS:D - all of the above

No answer description is available.

Q5: In human B cells and T cells are matured in the

A bone marrow and thymus respectively

B lymph nodes and spleen respectively

C bursa and thymus respectively

D none of these

ANS:A - bone marrow and thymus respectively

B-Cells originate in bone marrow and mature in bone marrow, while T-Cells originate in bone marrow and mature in thymus.

Q6: The cross linkage of antigens by antibodies is known as

A agglutination

B complement fixation

C a cross reaction

D all of these

ANS:A - agglutination

No answer description is available.

Q7: Small simple molecules are

A poor antigens

B rich antigens

C moderate antigens

D heterophilic antigens

ANS:A - poor antigens

No answer description is available.

Q8: It is highly valued if the lymphocytes derived from the lymph node or tonsil tend to undergo fusion at

A high frequencies

B moderate frequencies

C low frequencies

D at no frequency

ANS:A - high frequencies

Please anyone explain this one.

Q9: In monoclonal antibody technology, tumor cells that can replicate endlessly are fused with mammalian cells that produce an antibody. The result of this cell fusion is a

A hybridoma

B myeloma

C natural killer cell

D lymphoblast

ANS:A - hybridoma

No answer description is available.

Q10: The primary B cell receptor is

A IgD

B IgG

C IgA

D IgE

ANS:A - IgD

IgD together with IgM is the major membrane bound Ig expressed by mature B Cells. It is thought to function in the activation of B cells by Ag.

Q11: Which of the following is incorrect?

A MAbs can be used to diagnose or treat diseases

B MAbs can be used in tumor scanning

C MAbs canbe used in cancer diagnosis

D MAbs can not be used in such non-infectious diseases as those of endocrine system

ANS:D - MAbs can not be used in such non-infectious diseases as those of endocrine system

@Varad. We can use monoclonal antibodies for tumor scanning which are radiolabeled.

Q12: In immuno-inflammatory diseases such as hemolytic anaemia, eczema etc.,

A T8 cells are greatly reduced

B T8 cells are greatly increased

C T4 cells are greatly reduced

D T4 cells are greatly increased

ANS:A - T8 cells are greatly reduced

No answer description is available.

Q13: Some cross reactions with monoclonal antibodies (MAbs) can occur. Unexpected cross reactions occur more frequently with

A Ig MAbs

B IgG

C IgA

D IgE

ANS:A - Ig MAbs

No answer description is available.

Q14: Helper T cells assist in the functions of

A certain B cells

B certain T cells

C certain B cells and other T cells

D none of the above

ANS:C - certain B cells and other T cells

No answer description is available.

Q15: The hybrid cells can be propagated

A in tissue culture

B as ascites in peritoneal cavity of mice

C both (a) and (b)

D none of these

ANS:C - both (a) and (b)

Sir tell me the right answer of these question.

Q16: Preliminary clinical results with a humanized antibody against the interleukin-2 receptor have suggested the

A absence of human immune response against murine proteins (HAMA) response

B presence of HAMA response

C poor recognition of immunoglobulin, Ig constant regions

D all of the above

ANS:A - absence of human immune response against murine proteins (HAMA) response

How can the antibody humanized antibody be produced if human immune response is absent against HAMA protein?

Q17: The antigen-specific lymphocytes can be immortalized by which of the following method?

A Transfection with tumor derived DNA

B Hybridization with a suitable lymphoid tumor cell

C Transformation following infection by Epstein-Barr virus (EB V)

D All of the above

ANS:D - All of the above

No answer description is available.

Q18: A cytokine that stimulates the activity of B and T cells is

A lymphotoxin

B interlukin-2

C interlukin-1

D all of these

ANS:B - interlukin-2

No answer description is available.

Q19: The approach (s), which is/are currently followed to produce human monoclonal antibodies, is/are known as

A transformation of antigen specific B lymphocytes (EBV)

B hybridization of 6-thioguanine-resistant human plasmacytoma with immune human lymphocytes

C combination of EB Vand hybridoma techniques

D all of these

ANS:D - all of these

No answer description is available.

Q20: Which of the following is correct?

A rabbits do not make myelomas whereas mice are unable to synthesize antibodies

B rabbits do not make myelomas whereas mice are able to synthesize antibodies

C rabbits make myelomas whereas mice are unable to synthesize antibodies

D rabbits make myelomas whereas mice are able to synthesize antibodies

ANS:A - rabbits do not make myelomas whereas mice are unable to synthesize antibodies

No answer description is available.

Q21: An example of mosaic antigen is

A virus

B bacteria

C a hapten

D protein

ANS:A - virus

What is a mosaic antigen? Please tell me.

Q22: T cells are the source of

A interleukin

B interferon

C lymphotoxin

D all of these

ANS:D - all of these

No answer description is available.

Q23: In immuno-inflammatory diseases such as hemolytic anaemia, eczema etc.,

A T8 cells are greatly reduced

B T8 cells are greatly increased

C T4 cells are greatly reduced

D T4 cells are greatly increased

ANS:A - T8 cells are greatly reduced

No answer description is available.



img not found
img

For help Students Orientation
Mcqs Questions

One stop destination for examination, preparation, recruitment, and more. Specially designed online test to solve all your preparation worries. Go wherever you want to and practice whenever you want, using the online test platform.