Poxviridae and Picronaviridae

Q1: The virus(es) which can cause aseptic meningitis is/are

A Polioviruses

B Coxsackieviruses

C Echo viruses

D All of these

ANS:D - All of these

No answer description is available. 

Q2: Which of the following viruses are acid-labile?

A Rhinoviruses

B Echoviruses

C Polioviruses

D Coxsackieviruses

ANS:D - Coxsackieviruses

No answer description is available. 

Q3: Which of the following genera can cause disease in humans?

A Orthopoxvirus

B Parapoxvirus

C Molluscipoxvirus

D All of these

ANS:D - All of these

No answer description is available. 

Q4: The symmetry of nucleocapsid of poxvirusps is/are

A complex

B icosahedral

C helical

D all of these

ANS:A - complex

No answer description is available. 

Q5: Which of the following genera is included in the family Picorna-viridae?

A Enterovirus

B Rhinovirus

C Hepatovirus

D All of these

ANS:D - All of these

No answer description is available. 

Q6: Transmission of Molluscum contagiosum virus is through

A direct contact

B sexual contact

C both (a) and (b)

D none of these

ANS:D - none of these

No answer description is available. 

Q7: Which of the coxsackieviruses can cause herpangina?

A Group A

B Group B

C Both (a) and (b)

D None of these

ANS:A - Group A

No answer description is available. 

Q8: The disease(s) caused by genus Orthopoxvirus is/are

A Vaccinia

B Smallpox

C Cowpox

D All of these

ANS:D - All of these

No answer description is available. 

Q9: The cell lines which can support the growth of polioviruses is/are

A Human amnion

B Monkey kidney

C HeLa

D All of these

ANS:D - All of these

No answer description is available. 



img not found
img

For help Students Orientation
Mcqs Questions

One stop destination for examination, preparation, recruitment, and more. Specially designed online test to solve all your preparation worries. Go wherever you want to and practice whenever you want, using the online test platform.